Resultaten voor zwemvijver agrarisch gebied

zwemvijver agrarisch gebied
 
De wetten van de tuinaanleg: wat kan en mag?
En wat met de boom die net op de plaats staat waar het tuinhuis moet komen? Mag die zomaar geveld worden, zonder vergunning? Ja, als hij op maximaal 15 meter van de woning staat, in woongebied of agrarisch gebied en niet tot een bos behoort.
Vergunniningen in het agrarisch gebied - Landelijk VlaanderenLandelijk Vlaanderen.
Op de bestemming agrarisch gebied kan ook een overdruk'bouwvrij' agrarisch gebied voorkomen, waarop geen nieuwe gebouwen geplaatst mogen worden op enkele kleine constructies na. De huidige visie laat alleen toe leefbare exploitaties te ontwikkelen bevoegde exploitantin hoofdberoep van een economisch leefbaar bedrijf en alleen in dit geval is een woningtoegestaan.
Heeft u een bouwvergunning nodig voor een zwembad of zwemvijver? - GEOBLAUW.
Niet in een kwetsbaar gebied liggen. U heeft plannen voor de bouw van een zwembad. Momenteel heeft u een kleine siervijver van 15m en een terras van 20m. Het zwembad dat u wilt aanleggen heeft een oppervlakte van 45m. Vermits 15 20 45 gelijk is aan 80, kan het zwembad aangelegd worden zonder vergunning. Let op: een vrijstelling is enkel mogelijk indien voldaan wordt aan devrijstellingschecklist. Doe navraag bij uw gemeente. Voor werken waarvoor een omgevingsvergunning of melding voor stedenbouwkundige handelingen vroeger: bouwvergunning nodig is, is in principe ook de medewerking van een architect verplicht. Het aanleggen van verhardingen, openluchtzwembaden, siervijvers en sportvelden, zonder bijhorende gebouwen, is echter vrijgesteld van de medewerking van een architect. Meer informatie vindt u op: https://www.omgevingsloketvlaanderen.be/oprit-vijver-zwembad.: GEOBLAUW ONTZORGT U. Wanneer u kiest voor een zwembad of zwemvijver van GEOBLAUW, en u heeft toch een bouwvergunning nodig, dan kunnen wij zorgen voor de aanvraag en opvolging hiervan!
Stedebouwkundige vergunning voor privé zwembaden ZwembadAanleg.net.
Voor het aanleggen van een zwembad in het Vlaams gewest is er een vrijstelling voor niet-overdekte gebouwen tot 80m. dat ALLE net-overdekte constructies zoals een zwembad, terras, zwemvijver. samen maximum 80m mogen bedragen. Alles dient op 1 meter van de perceelgrens geplaatst te worden. Het totaal van alle niet-overdekte constructies is geldig voor zowel de zij als achtertuin. Toegangen en opritten worden niet meegeteld. Zwembad 80m geen vergunning nodig. Het zwembad plaatsen moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen: het moet binnen een straal van 30 meter liggen t.o.v. het hoofdgebouw, het mag niet hoger dan 1.5 meter boven het maaiveld geplaatst worden, het mag geen bouwvolume hebben en moet op 1 meter van de perceelgrens geplaatst worden. Indien er zich meer dan 80m niet-overdekte constructies bevinden in de zij of achtertuin, dan dien je een vergunning aan te vragen. Neem contact op met de gemeente. Om zeker te zijn kan je steeds de technische dienst van je gemeente contacteren. Zij kunnen met zekerheid zeggen welke eventuele bezwaren op een kavel van toepassing zijn. Het kan zijn dat de vrijstelling niet van toepassing is op agrarisch gebied, groenzones en verkavelingen.
Is het aanleggen van een vijver vergunningplichtig? - Omgevingsweb.
Sinds 1 november 2014 gelden er andere regels met betrekking tot vergunningsvrij bouwen; bouwwerken zoals een dakkapel, uitbouw of garage kunnen in veel gevallen zonder vergunning worden gebouwd en hoeven vaak niet te voldoen aan het bestemmingsplan. Jurisprudentie - Samenvattingen.
poelen.nu.
Ook wordt zo kolonisatie door vis voorkomen. In verzuringsgevoelige gebieden, zoals heide en naaldbos op arme zandgronden, leg je poelen bij voorkeur aan op de overgang naar agrarisch gebied. Enige verrijking voorkomt verzuring. Teveel verrijking door inspoeling vanuit een aangrenzende akker is niet aan te bevelen.
Wat mag ik bouwen op landbouwgrond? - Bobinvest.
Zij keuren stedenbouwkundige vergunningen in agrarisch gebied goed. Vind hier op de officiële website meer informatie over de toelating van woningen van een landbouwbedrijf. Wat zijn de regels omtrent landbouwgrond? Alles wat je op landbouwgrond doet, moet het landbouwkarakter en de landelijke uitstraling bewaren.
EMIS Navigator.
Mijn VLAREM bundels. Selecteer een datum. Hosted by EMIS. Resultaten worden geladen. Terug naar rubriekenlijst. Om uw ervaring op onze website te optimaliseren, willen we naast functionele cookies ook optionele cookies gebruiken waarvoor we uw toestemming vragen. Accepteren Weigeren Meer info.
Vraag 353 Veelgestelde vragen Helpdesk Bouwregelgeving en Brandveilig gebruik.
Indien de vijver voldoet aan het gestelde in artikel 3 onderdeel 5 van bijlage II bij het Besluit omgevingsrecht Bor op het erf bij een woning of woongebouw en niet voorzien van een overkapping, dan is geen omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen nodig.
Landelijke tuin met zwemvijver en naturalistische beplanting - LDG Landscape.
Na sloop van de schuren en stallen op het achtererf bleef een lege ruimte over met daarin onder andere een mestgoot. De wens bestond uit het inpassen van een ecologische zwemvijver, een terras achter het huis, diverse borders en een bloemrijke weide. De woonboerderij is verbouwd met behoud van de authentieke details. Ook in de tuin zijn direct rond de boerderij nog verwijzingen naar de oorspronkelijke agrarische functie te vinden zoals een bleekveld en een kruiden- en moestuin. Schuin naast het naast het huis bevindt zich een bestaande formele tuin. Daaraan grenzend ligt een fruitgaard met halfstam appels en druiven. De indeling is zo opgezet dat de tuin verder van het huis een steeds natuurlijker karakter krijgt: van cultuurlijk naar natuurlijk. Door het toepassen van siergrassen in de verschillende plantvakken wordt verwezen naar de ligging in landelijk gebied.
Zwemvijver mogelijk in agrarisch gebied?
ForumarchiefDe Twaalf Ambachten. Terug naar De Twaalf Ambachten Overzicht. Weergeven Thread Terug naar Index Vorig Bericht Volgend Bericht. Zwemvijver mogelijk in agrarisch gebied? Verstuurd door: Sonja Put Kessel-Lo sonja.put@ping.be. Datum: dinsdag, 7 oktober 2003, at 9:44: p.m. Wij zijn erg genteresseerd in het laten aanleggen van een zwemvijver in onze toekomstige tuin.
Natuurhuisje 29628 - huisje in Baarle-Nassau Natuurhuisje.be.
Natuur en omgeving. Baarle-Nassau is een toeristisch plaatsje met stukken Belgisch grond gebied in Nederland Enclave" In Baarle-Nassau is veel te beleven, leuke winkels en goede restaurants. Via de vvv kun je een leuke dorps wandeling maken en proeven van de Belgische bieren of chocolade. Ulicoten heeft een rijke agrarisch verleden. Je kunt hier erg leuk wandelen en fietsen in de uitgestrekte natuur. Het natuurhuisje ligt direct aan de het knoopuntwandelroute's' en fietsknooppunten route net. Op loopafstand van het natuurhuisje zijn twee leuke eetcafés. Op drie kilometer afstand is een verwarmd zwembad met een leuk terras en goede keuken. Op een half uur afstand van de Efteling, Bobbejaanland, Safaripark Beeksebergen en Chaamse Bossen is er voor een ieder wel wat leuks te doen. Als het warm is, is de natuur zwemvijver direct aan het natuurhuisje heerlijk voor een frisse duik!

Contacteer ons