Resultaten voor zwemvijver in agrarisch gebied

zwemvijver in agrarisch gebied
 
De wetten van de tuinaanleg: wat kan en mag?
En wat met de boom die net op de plaats staat waar het tuinhuis moet komen? Mag die zomaar geveld worden, zonder vergunning? Ja, als hij op maximaal 15 meter van de woning staat, in woongebied of agrarisch gebied en niet tot een bos behoort.
Vergunniningen in het agrarisch gebied - Landelijk VlaanderenLandelijk Vlaanderen.
Op de bestemming agrarisch gebied kan ook een overdruk'bouwvrij' agrarisch gebied voorkomen, waarop geen nieuwe gebouwen geplaatst mogen worden op enkele kleine constructies na. De huidige visie laat alleen toe leefbare exploitaties te ontwikkelen bevoegde exploitantin hoofdberoep van een economisch leefbaar bedrijf en alleen in dit geval is een woningtoegestaan.
Heeft u een bouwvergunning nodig voor een zwembad of zwemvijver? - GEOBLAUW.
Niet in een kwetsbaar gebied liggen. U heeft plannen voor de bouw van een zwembad. Momenteel heeft u een kleine siervijver van 15m en een terras van 20m. Het zwembad dat u wilt aanleggen heeft een oppervlakte van 45m. Vermits 15 20 45 gelijk is aan 80, kan het zwembad aangelegd worden zonder vergunning. Let op: een vrijstelling is enkel mogelijk indien voldaan wordt aan devrijstellingschecklist. Doe navraag bij uw gemeente. Voor werken waarvoor een omgevingsvergunning of melding voor stedenbouwkundige handelingen vroeger: bouwvergunning nodig is, is in principe ook de medewerking van een architect verplicht. Het aanleggen van verhardingen, openluchtzwembaden, siervijvers en sportvelden, zonder bijhorende gebouwen, is echter vrijgesteld van de medewerking van een architect. Meer informatie vindt u op: https://www.omgevingsloketvlaanderen.be/oprit-vijver-zwembad.: GEOBLAUW ONTZORGT U. Wanneer u kiest voor een zwembad of zwemvijver van GEOBLAUW, en u heeft toch een bouwvergunning nodig, dan kunnen wij zorgen voor de aanvraag en opvolging hiervan!
Zwembad aanleggen: bouwvergunning nodig? - LPW Pools.
Dat houdt in dat voor de uitbreiding of verbouwing van bestaande bedrijven in industriegebied een melding zal volstaan als er voor de uitbreiding al een milieuvergunning verleend is. belga/dea B ron: Het Laatste Nieuws BELGA Opgelet. Belangrijk om weten is dat deze wetgeving niet van toepassing is op agrarisch gebied, groenzones en verkavelingen met anders bepalende voorschriften.
Is het aanleggen van een vijver vergunningplichtig? - Omgevingsweb.
Sinds 1 november 2014 gelden er andere regels met betrekking tot vergunningsvrij bouwen; bouwwerken zoals een dakkapel, uitbouw of garage kunnen in veel gevallen zonder vergunning worden gebouwd en hoeven vaak niet te voldoen aan het bestemmingsplan. Jurisprudentie - Samenvattingen.
Stedebouwkundige vergunning voor privé zwembaden ZwembadAanleg.net.
Voor het aanleggen van een zwembad in het Vlaams gewest is er een vrijstelling voor niet-overdekte gebouwen tot 80m. dat ALLE net-overdekte constructies zoals een zwembad, terras, zwemvijver. samen maximum 80m mogen bedragen. Alles dient op 1 meter van de perceelgrens geplaatst te worden. Het totaal van alle niet-overdekte constructies is geldig voor zowel de zij als achtertuin. Toegangen en opritten worden niet meegeteld. Zwembad 80m geen vergunning nodig. Het zwembad plaatsen moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen: het moet binnen een straal van 30 meter liggen t.o.v. het hoofdgebouw, het mag niet hoger dan 1.5 meter boven het maaiveld geplaatst worden, het mag geen bouwvolume hebben en moet op 1 meter van de perceelgrens geplaatst worden. Indien er zich meer dan 80m niet-overdekte constructies bevinden in de zij of achtertuin, dan dien je een vergunning aan te vragen. Neem contact op met de gemeente. Om zeker te zijn kan je steeds de technische dienst van je gemeente contacteren. Zij kunnen met zekerheid zeggen welke eventuele bezwaren op een kavel van toepassing zijn. Het kan zijn dat de vrijstelling niet van toepassing is op agrarisch gebied, groenzones en verkavelingen.
Wat mag ik bouwen op landbouwgrond? - Bobinvest.
Professionele landbouwers hebben als enige wel de mogelijkheid om een huis te bouwen op landbouwgrond. Dit wordt streng gecontroleerd door de afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling van de Vlaamse overheid. Zij keuren stedenbouwkundige vergunningen in agrarisch gebied goed. Vind hier op de officiële website meer informatie over de toelating van woningen van een landbouwbedrijf.
EMIS Navigator.
Mijn VLAREM bundels. Selecteer een datum. Hosted by EMIS. Resultaten worden geladen. Terug naar rubriekenlijst. Om uw ervaring op onze website te optimaliseren, willen we naast functionele cookies ook optionele cookies gebruiken waarvoor we uw toestemming vragen. Accepteren Weigeren Meer info.
Een zwembad aanleggen: bouwvergunning nodig?
Stel: je hebt al een vijver 15 vierkante meter en een terras 20 vierkante meter dan mag je een zwembad van 45 vierkante meter aanleggen zonder vergunning. Want 15 20 45 80! De vrijstelling geldt enkel voor de constructies die.: geen bouwvolume hebben., niet over dan 1,5, meter boven het maaiveld komen., 1 meter van de perceelgrens verwijderd blijven., minder dan 30 meter van de woning verwijderd zijn., niet in een kwetsbaar gebied liggen. Je kan dit zelf rustig nalezen op de website van Departement Ruimte Vlaanderen.
Perfect Swimming sustainable water solutions.
Gebied stedelijk gebied, bestemmingsplan, ecologisch of agrarisch gebied. Nieuw te realiseren natuurlijk zwembad of zwemvijver. Ombouwen van bestaand zwembad tot natuurlijk zwembad of zwemvijver. Aan welke eisen moet het voldoen veiligheidseisen, milieu. Uit al deze gegevens wordt uiteindelijk ook een bouwmethode gekozen en geadviseerd die bij u past naar uw wensen maar ook gelet op de algemene facetten en situatie zoals hierboven omschreven. In het volgende overzicht vindt u al onze Bouwmethodes.: Standaard Bouwwijze Natuurlijk zwembad mini zwembad Eco-Bouwwijze Vario Bouwwijze.
Zwemvijver mogelijk in agrarisch gebied?
Zwemvijver mogelijk in agrarisch gebied? Sonja Put Kessel-Lo - dinsdag, 7 oktober 2003, at 9:44: p.m. Re: Zwemvijver mogelijk in agrarisch gebied? Lieselot, De Twaalf Ambachten - vrijdag, 10 oktober 2003, at 10:51: a.m. Weergeven Thread Terug naar Index Vorig Bericht Volgend Bericht.
Natuurhuisje 29628 - huisje in Baarle-Nassau Natuurhuisje.be.
Natuur en omgeving. Baarle-Nassau is een toeristisch plaatsje met stukken Belgisch grond gebied in Nederland Enclave" In Baarle-Nassau is veel te beleven, leuke winkels en goede restaurants. Via de vvv kun je een leuke dorps wandeling maken en proeven van de Belgische bieren of chocolade. Ulicoten heeft een rijke agrarisch verleden. Je kunt hier erg leuk wandelen en fietsen in de uitgestrekte natuur. Het natuurhuisje ligt direct aan de het knoopuntwandelroute's' en fietsknooppunten route net. Op loopafstand van het natuurhuisje zijn twee leuke eetcafés. Op drie kilometer afstand is een verwarmd zwembad met een leuk terras en goede keuken. Op een half uur afstand van de Efteling, Bobbejaanland, Safaripark Beeksebergen en Chaamse Bossen is er voor een ieder wel wat leuks te doen. Als het warm is, is de natuur zwemvijver direct aan het natuurhuisje heerlijk voor een frisse duik!

Contacteer ons